tras2trastras1

Dne 22-24 junij 2018 miting Ameriških avtomobilov Trash & Burn 2018 Amerikan car meting & Rock and roll festival izletniška kmetija Goričanec Sveti Martin na Muri.

Narodni park Lovčen - Črna gora

lovcen  lovcen1  lovcen4  lovcen3 

Če se že znajdete v Kotorju, nikakor ne smete izpustiti obiska narodnega parka Lovčen, ki obsega gorovje tik nad njim. Na vrhu se nahaja mavzolej, kjer je pokopan Peter Petrović Njeguš.

Manastir Ostrog Nikšič - Črna gora

ostrog ostrog1 ostrog2 ostrog3 

Manastir Ostrog, čudež, zgrajen po naravi in ​​človeški interakciji, skoraj v celoti izklesan v vertikalno legi, je danes biser črnogorske duhovnosti, ki jo obišče več kot sto tisoč romarjev z vsega sveta in popotnikov vseh vsako leto.

Nacionalni park Durmitor - Črna gora

durmitor  durmitor1  durmitor2  durmitor3 

Največji narodni park, v Črni gori, ki je od leta 1980 je na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Obsega masiv Durmitor, kanjoni rek Tara, Draga in Sušica najvišji del kanjon doline Komarnica, iz katere se dvigajo številne vrhove, od tega 48 z več kot 2.000 metrih nadmorske višine. 

Zlatibor - Srbija

Zlatibor Zlatibor2 zlatibor1  

Zlatibor pokriva površino okoli 1000 km² . Planota  je dolga 30 km in široka 15 km.  Najvišji vrh je Tornik ( 1.496 m ).

Sirogojno - Srbija

sirog sirog1 sirog2   

Muzej na prostem Sirogojne "Stara vas" je dejansko pristna vasica od konca 19. in začetka 20. stoletja in predstavlja življenje podeželske družine. Ima staro ljudsko arhitekturo, zgrajeno na Zlatiboru. Vsi predmeti in oprema so avtentični in se prenešni na muzejsko območje. V muzejskih delavnicah so narejene kopije muzejskih eksponatov in prikazujejo spretnosti ljudi, mizarskih in drugih obrti. Nahaja se le 30 km od Zlatibora in 30 km od Užic.

Andrićgrad Višegrad - Bosna

kamengrad  kamengrad1  kamengrad2   

Andrićgrad je turistični, kulturni, upravni in izobraževalni kompleks, ki se nahaja na polotoku med Drino in Rzavo. 
Kompleks upravlja družba Andrićgrad doo, ki je v lasti slavnega srbskega režiserja Emira Kusturice in občine Višegrad skupaj z vlado Republike Srpske.

Šarganska osmica Mokra gora - Srbija

sargan1 sargan2 sargan3 sarganska

Šarganska osmica je del ozkotirne železnice, ki je nekoč povezovala Beograd s Sarajevom in Dubrovnikom. Na tej progi je tako imenovani “Ćira” zadnjič vozil leta 1974. Del proge v obliki osmice od Mokre Gore do postaje Šargan Vitasi so ponovno oživili in muzejski vlak ponovno vozi skozi številne tunele. Res zanimivo doživetje.

Drvengrad, Mokra gora - Srbija

drvengrad drvengrad1 drvengrad2 drvengrad3

Drvengrad je etnološka vas v Srbiji v neposredni bližini Mokre gore med planotama Zlatibor in Taro. Vas je  zgradil leta 2003 na hribu Mečavnik nad Mokro goro Emir Kustorica za potrebe snemanja filma Život je čudo.

Nacionalni park Tara - Srbija

tara tara2 tara1   

Tara se nahaja v zahodnem delu Srbije in pripada notranjemu  pasu Dinaridov. Povprečna višina Tare je 1200 m. Najvišji vrh je Kozji rid z 1591 m. Spada v gorah skupina podrinjskih  in ima zapleteno geološko zgodovino in raznolik kamenski material.

Bajina Bašta - Srbija

DSC 0114 DSC 0109 DSC 0103 DSC 0117

Reka Drina razširja Taro od severozahodne in severne strani ter predstavlja največjo kontaktno reko v občini Bajina Bašta v dolžini 60 km. Drina nastaja z združitvijo Pive in Tare pri Šćepan Polju v Črni gori s skupnim pretokom 345,9 km in predstavlja največji pritok reke Save.

Dvorac Ivanović Koceljeva - Srbija

dvorac  dvorac1  dvorac2  dvorac3 

Nahaja se v kraju Koceljeva, na cesti Šabac-Valjevo, 80km od Beograda in 110km od Novega Sada.

Etno selo Stanišiči Bijelina - Bosna

stanisici  stanisici1  stanisici2  stanisici3 

Na izhodu iz Bijeljine, na tretjem kilometru do Pavlovičevega mostu, je Etno vas "Stanišići". Etno vas "Stanišići", izven današnjega časa in prostora, nas vrne v preteklost, občudovanje preprostosti prejšnjega načina življenja. Tu se spčijejo oči in duša, človek postane bolj plemenit, a tudi pametnejši s poslušanjem racionalizacije toka in dela vodnega mlina.

Ribnik Semešnica Donji Vakuf - Bosna

semesnica  DSC0218  DSC0220  DSC0272

Vsem popotnikom, ki boste potovali po Bosni, na relaciji Jajce-Donji Vakuf-Mostar, predlagam obisk ribnika Semenište. 

Seosko domačinstvo Čardaklije - Bosna

cardaklije cardaklije3  DSC0033

Nedaleč od Bosanskega Petrovca, v vasi Vrtoče, se nahaja seosko domačinstvo "Čardaklija". Čardaklije so 30 kilometrov, na cesti Bihać-Sarajevo, 12 km od Narodnega parka Una , dve uri od Jadranskega morja.

Dostop do fotogalerije je umogočen samo registriranim uporabnikom.

Navodila za registracjo

22171 ogledov strani